Ana içeriğe atla

MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI 100.YILDA GÖKLERDE \ TFX

MİLLİ MUHARİP JET



Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından 2.5 yıl önce başlatılan Milli Muharip Uçak Projesi'nde taslak tasarım ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığı, ilk uçuş tarihi olarak Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'ün hedeflendiği bildirildi.
TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Muharip Uçak Projesi'nin yaklaşık 2.5 yıl önce başlatılan bir çalışma olduğunu belirterek, Savunma Sanayii İcra Komitesinden bununla ilgili kararın çıktığını söyledi.
Dörtkaşlı, bir sonraki nesil muharip uçağın TUSAŞ'ın önderliğinde Türkiye'de tasarlanması ve üretilmesine yönelik bir proje olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
"İlk 2 yıl fizibilite hazırlama süresiydi. Bununla ilgili Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile bir sözleşme gerçekleştirdik ve raporumuzu teslim ettik. Bundan sonraki safha için müsteşarlığımızdan görev bekliyoruz. İlk uçuş olarak 2023'ü hedefliyoruz ama tüm sertifikasyon süreçlerinin tamamlanması ve envantere girmesi 2030'lardan sonrası için hedefleniyor. Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türk Hava Kuvvetlerinin envanterinde önce F16'larla birlikte ilerleyen dönemde ise F16'lardan sonra görev yapacak bir muharip uçaktan bahsediyoruz."
"GÖRÜNMEZLIK ÖZELLİĞİ DAHA FAZLA OLACAK"
Dörtkaşlı, söz konusu uçakla ilgili taslak tasarımı ve fizibilitenin tamamlandığını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Fizibilite raporunda değişik alternatifleri idareye teslim ettik. Savunma Sanayii Müsteşarlığı bunu Türk Hava Kuvvetleri ile değerlendiriyor. Nihai cevapları almadık ama bu uçak bir sonraki nesil özelliklerine sahip olacak. Görünmezlik özelliği daha fazla olacak. Harekat yarı çapı etkinliği ve içerdiği teknolojiler ve milli unsurlar açısından 2035'lerde ve daha sonraki 30-40 boyunca görev yaparken herhangi zafiyet değil üstünlük yaratacak özelliklerini belirliyoruz. Bununla ilgili tasarımı ve fizibilite tamamlandı, şu an karar aşamasında."
SELAM HİDAYETE TABİ OLANLARADIR...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Şartlara teslim olmazsan şartlar değişir sana teslim olurlar. Çok çalışır çok dua eder ve çok istersen Allah’ın rahmeti tecelli eder rahmet tecelli ettiğinde nice olmazlar tahakkuk eder. (gerçekleşir)"

Sultan İkinci Mehmed henüz yedi yaşlarında iken hocası Molla Ak Şemsüddin kulağına eğildi ve başarının en önemli kuralını fısıldadı: “Hedefini tespit etmelisin.” Önce hedef belirlendi: “Kostantiniyye mutlaka fethedilecektir.” Ak Şemsüddin hedef tespitinden sonrasını da söyledi: “Dağ ne kadar yüksek olursa olsun yol onun üzerinden geçer. Sen dağ olmaya heveslenme asla gururlanma; yol ol ki herkes senin üzerinden geçerken sen dağların bile üzerinden geçesin.” “Hocam ya şartlar elverişli olmazsa?” diye sordu. Ak Şemsüddin hiç duraksamadan cevap verdi: “Şartlara teslim olmazsan şartlar değişir sana teslim olurlar. Çok çalışır çok dua eder ve çok istersen Allah’ın rahmeti tecelli eder rahmet tecelli ettiğinde nice olmazlar tahakkuk eder. (gerçekleşir)” Ve günü gelince çocuk yaşına bakmadan Bizans’ın fethini düşünmeye başladı... Selam Hidayete Tabi Olanlaradır...

BAŞINI DİK TUT YİĞİDİM,BAŞI EĞİK OLANIN CELLADI ÇOK OLUR...

                       BAŞINI DİK TUT YİĞİDİM,BAŞI EĞİK OLANIN CELLADI ÇOK OLUR...                             SELAM HİDAYETE TABİ OLANLARADIR...

Milli Savunma Sanayi:Radara Yakalanmayan Boya

“Şartlara teslim olmazsan şartlar değişir, sana teslim olurlar. Çok çalışır, çok dua eder ve çok istersen Allah’ın rahmeti tecelli eder, rahmet tecelli ettiğinde nice olmazlar tahakkuk eder. (gerçekleşir)” [Akşemseddin Hazretleri]   ATİYİ KARANLIK GÖREREK AZMİ BIRAKMAK             AŞAĞILIK BİR ÖLÜM VARSA EMİNİM BUDUR ANCAK        KURTULMAYA AZMİN BİLMEM Kİ NİYE SÜREKSİZ SEN Mİ YOKSA ÜMİDİN Mİ YÜREKSİZ Kamuflaj ve radara görünmeyen en kaliteli boyayı ürettiği ifade edilen ABD’ye karşı, Türkiye daha iyisini geliştirdi. Uçak, helikopter, tank, radar ve buna benzer bir çok savaş ekipmanları için çok önemli olan boya konusunda Türkiye dev adımlar atıyor. Dünyanın en kaliteli kamuflaj ve radar sinyali emici boyası artık Türkiye'de üretiliyor. Hacettepe Üniversitesi’nde 1989 yılında başlayan SADAK (Savaş Uçakları Boyasının Yurtiçinde Yapılabilirlik Projesi) kapsamında binlerce saat ar-ge yapıldı ve sonunda ba...