Ana içeriğe atla

Yerli Savunma Sanayi:MPT Milli Piyade Tüfeği



“Düşmanlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet hazırlayın. Savaş atları yetiştirin ki bu hazırlıkla Allah’ın düşmanlarını, sizin düşmanlarınızı ve onların ötesinde sizin bilemeyip de ancak Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutup yıldırasınız. Allah yolunda her ne harcarsanız, onun karşılığı size eksiksiz ödenir, size asla haksızlık yapılmaz.”(Enfal, 8/60)

Yerli tüfekte ilk testler olumlu!

'MPT'in detayları ortaya çıkmaya başladı
3 Temmuz 2011’de üretime başlandığı, 2012 yılı başlarında ise kullanılmaya başlanacağı açıklanan ancak henüz hiçbir birliğe dağıtılmadığı için adeta yılan hikayesine dönen yüzde 100 yerli Milli piyade tüfeğiyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, “Milli piyade tüfeğinde ilk prototiplerimizin testleri olumlu. Şimdi bir set daha tüfek üretiyoruz. Onları da bir teste tabi tutacağız. Onların da sonuçları olumlu çıkarsa üretime geçeceğiz” dedi.

‘Benzerlik doğru değil’
Gecikmeli tüfek projesiyle ilgili bir çok iddia ortaya atılmıştı. 3 adet örneği üretilen tüfeğin “Alman malı HK-416”ya benzediği ve Alman Heckler & Koch firmasının konuya müdahil olarak bu konuda lisans alınması zorunluluğunu dile getirdiği iddia edilmişti. Bayar, “Zaten şu anda tüfeğimiz bilinmiyor. Hiçbir yerde gösterilmedi. Bu iddialar doğru değil” diye konuştu.

Namlu ömrü 10 bin atım

TSK tarafından kullanılan G3’lerin yerini alması planlanan modern piyade tüfeğinin, dünyada kullanılan üçüncü jenerasyon piyade tüfeklerinin en iyi özelliklerini üzerinde toplaması amaçlanıyor. Tüfeğin üzerine gece görüş dürbünü, ışıldak, laser, bomba atar gibi aksesuarlar takılabilmesi hedefleniyor. Namlu ömrü minimum 10 bin atım olarak tasarlanacak tüfek, tek ve seri atışlar yapabilecek. MPT’in G3’lere göre boyunun daha kısa olması bekleniyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Şartlara teslim olmazsan şartlar değişir sana teslim olurlar. Çok çalışır çok dua eder ve çok istersen Allah’ın rahmeti tecelli eder rahmet tecelli ettiğinde nice olmazlar tahakkuk eder. (gerçekleşir)"

Sultan İkinci Mehmed henüz yedi yaşlarında iken hocası Molla Ak Şemsüddin kulağına eğildi ve başarının en önemli kuralını fısıldadı: “Hedefini tespit etmelisin.” Önce hedef belirlendi: “Kostantiniyye mutlaka fethedilecektir.” Ak Şemsüddin hedef tespitinden sonrasını da söyledi: “Dağ ne kadar yüksek olursa olsun yol onun üzerinden geçer. Sen dağ olmaya heveslenme asla gururlanma; yol ol ki herkes senin üzerinden geçerken sen dağların bile üzerinden geçesin.” “Hocam ya şartlar elverişli olmazsa?” diye sordu. Ak Şemsüddin hiç duraksamadan cevap verdi: “Şartlara teslim olmazsan şartlar değişir sana teslim olurlar. Çok çalışır çok dua eder ve çok istersen Allah’ın rahmeti tecelli eder rahmet tecelli ettiğinde nice olmazlar tahakkuk eder. (gerçekleşir)” Ve günü gelince çocuk yaşına bakmadan Bizans’ın fethini düşünmeye başladı... Selam Hidayete Tabi Olanlaradır...

BAŞINI DİK TUT YİĞİDİM,BAŞI EĞİK OLANIN CELLADI ÇOK OLUR...

                       BAŞINI DİK TUT YİĞİDİM,BAŞI EĞİK OLANIN CELLADI ÇOK OLUR...                             SELAM HİDAYETE TABİ OLANLARADIR...

Milli Savunma Sanayi:Radara Yakalanmayan Boya

“Şartlara teslim olmazsan şartlar değişir, sana teslim olurlar. Çok çalışır, çok dua eder ve çok istersen Allah’ın rahmeti tecelli eder, rahmet tecelli ettiğinde nice olmazlar tahakkuk eder. (gerçekleşir)” [Akşemseddin Hazretleri]   ATİYİ KARANLIK GÖREREK AZMİ BIRAKMAK             AŞAĞILIK BİR ÖLÜM VARSA EMİNİM BUDUR ANCAK        KURTULMAYA AZMİN BİLMEM Kİ NİYE SÜREKSİZ SEN Mİ YOKSA ÜMİDİN Mİ YÜREKSİZ Kamuflaj ve radara görünmeyen en kaliteli boyayı ürettiği ifade edilen ABD’ye karşı, Türkiye daha iyisini geliştirdi. Uçak, helikopter, tank, radar ve buna benzer bir çok savaş ekipmanları için çok önemli olan boya konusunda Türkiye dev adımlar atıyor. Dünyanın en kaliteli kamuflaj ve radar sinyali emici boyası artık Türkiye'de üretiliyor. Hacettepe Üniversitesi’nde 1989 yılında başlayan SADAK (Savaş Uçakları Boyasının Yurtiçinde Yapılabilirlik Projesi) kapsamında binlerce saat ar-ge yapıldı ve sonunda ba...