Ana içeriğe atla

Yerli Teknoloji : Milli Savaş Uçağı




















Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, F-16’nın yerini alacak savaş jeti projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.


Bayar, “Bu bir geliştirme programı olacak ve önümüzdeki 10-20 yıl içinde operasyonel kullanıma kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konseptin tasarımı yıl sonuna doğru tamamlanacak.” dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Harp Akademileri Komutanlığı’nda düzenlenen Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı’nın açılış programına katıldı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Murad Bayar, F-16’ların yerini almak üzere yeni bir savaş uçağının kavramsal tasarımın yaptıklarının açıkladı. Projenin geçtiğimiz yıl başladığı bilgisini veren Bayar, projenin olgunlaştığını ve bir tasarımın oluştuğunu söyledi. Bayar, Cumhuriyetin 100. yılında uçağın uçuş yapmasını hedeflediklerini dile getirdi.
Bayar, Türk uydularından elde edilecek verilerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekat planlamasında kullanılacağını aktardı.

İnsansız hava aracı ‘Anka’nın da geliştirileceğini ifade eden Murad Bayar, geliştirilen aracın taşıma kapasitesinin ve sensorlarının da daha ileri düzeyde olacağını belirtti.

Murad Bayar, konferansın açılışında yaptığı konuşmada da, Türkiye olarak özellikle hava ve uzay gücü konusunda kendi teknolojilerini geliştirmek için büyük çaba harcadıklarını dile getirdi.

Türk Hava Kuvvetleri’nin dünyanın önde gelen ve sınır ötesi harekat yapma kabiliyeti yüksek bir konumda olduğunu vurgulayan Bayar, bu operasyonel kabiliyetleri yatırımlarla desteklemek istediklerinin altını çizdi. Hava ve uzay yatırımları için ciddi kaynaklar gerektiğini belirten Murad Bayar, Türkiye’nin savunma alanında Ar-Ge'ye 1 milyar dolara yakın bir bütçe ayırdığını bildirdi. Bayar özellikle son 10 yılda bu anlamda önemli yatırımların yapıldığını kaydetti.




Selam Hidayete Tabi Olanlaradır...





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Şartlara teslim olmazsan şartlar değişir sana teslim olurlar. Çok çalışır çok dua eder ve çok istersen Allah’ın rahmeti tecelli eder rahmet tecelli ettiğinde nice olmazlar tahakkuk eder. (gerçekleşir)"

Sultan İkinci Mehmed henüz yedi yaşlarında iken hocası Molla Ak Şemsüddin kulağına eğildi ve başarının en önemli kuralını fısıldadı: “Hedefini tespit etmelisin.” Önce hedef belirlendi: “Kostantiniyye mutlaka fethedilecektir.” Ak Şemsüddin hedef tespitinden sonrasını da söyledi: “Dağ ne kadar yüksek olursa olsun yol onun üzerinden geçer. Sen dağ olmaya heveslenme asla gururlanma; yol ol ki herkes senin üzerinden geçerken sen dağların bile üzerinden geçesin.” “Hocam ya şartlar elverişli olmazsa?” diye sordu. Ak Şemsüddin hiç duraksamadan cevap verdi: “Şartlara teslim olmazsan şartlar değişir sana teslim olurlar. Çok çalışır çok dua eder ve çok istersen Allah’ın rahmeti tecelli eder rahmet tecelli ettiğinde nice olmazlar tahakkuk eder. (gerçekleşir)” Ve günü gelince çocuk yaşına bakmadan Bizans’ın fethini düşünmeye başladı... Selam Hidayete Tabi Olanlaradır...

BAŞINI DİK TUT YİĞİDİM,BAŞI EĞİK OLANIN CELLADI ÇOK OLUR...

                       BAŞINI DİK TUT YİĞİDİM,BAŞI EĞİK OLANIN CELLADI ÇOK OLUR...                             SELAM HİDAYETE TABİ OLANLARADIR...

Milli Savunma Sanayi:Radara Yakalanmayan Boya

“Şartlara teslim olmazsan şartlar değişir, sana teslim olurlar. Çok çalışır, çok dua eder ve çok istersen Allah’ın rahmeti tecelli eder, rahmet tecelli ettiğinde nice olmazlar tahakkuk eder. (gerçekleşir)” [Akşemseddin Hazretleri]   ATİYİ KARANLIK GÖREREK AZMİ BIRAKMAK             AŞAĞILIK BİR ÖLÜM VARSA EMİNİM BUDUR ANCAK        KURTULMAYA AZMİN BİLMEM Kİ NİYE SÜREKSİZ SEN Mİ YOKSA ÜMİDİN Mİ YÜREKSİZ Kamuflaj ve radara görünmeyen en kaliteli boyayı ürettiği ifade edilen ABD’ye karşı, Türkiye daha iyisini geliştirdi. Uçak, helikopter, tank, radar ve buna benzer bir çok savaş ekipmanları için çok önemli olan boya konusunda Türkiye dev adımlar atıyor. Dünyanın en kaliteli kamuflaj ve radar sinyali emici boyası artık Türkiye'de üretiliyor. Hacettepe Üniversitesi’nde 1989 yılında başlayan SADAK (Savaş Uçakları Boyasının Yurtiçinde Yapılabilirlik Projesi) kapsamında binlerce saat ar-ge yapıldı ve sonunda ba...